Home » Verzekering

Beoordelingen op ZorgkaartNederland.nl helpen zorgorganisaties

27-12-2015 Verzekering Geen Reacties

Elke maand komen er gemiddeld ruim 9.000 beoordelingen bij op ZorgkaartNederland.nl. Hier geven Nederlanders aan wat zij van de zorg vinden die hun huisarts, ziekenhuis, tandarts of verpleeghuis levert. Initiatiefnemer van de site is Patiëntenfederatie NPCF. De federatie is er blij mee dat steeds meer zorgorganisaties de ervaringen van patiënten gebruiken om hun zorg beter te maken. In 2015 waren dat 225 organisaties.

Kwaliteit van zorg

Zo’n 7.000 mantelzorgers en bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen werden in 2015 gevraagd om hun ervaringen door interviewteams van ZorgkaartNederland. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt sinds dit jaar gebruik van de waarderingen op de site. Door actief te monitoren houden zij de kwaliteit van zorg in de gaten.

Steeds meer mensen gebruiken ZorgkaartNederland om hun keuze voor een zorgaanbieder te maken. De site krijgt ruim 1.000.000 bezoeken per maand. Omdat de informatie per aandoening geboden wordt, kunnen mensen een zorgaanbieder kiezen die precies bij hun wensen past.

Ook zorgverzekeraars doen mee

Naast De Friesland Zorgverzekeringen toont nu ook Menzis Zorgkantoren de waarderingen van ZorgkaartNederland.nl voor haar verzekerden. De ervaringen van anderen helpen mensen beter te kiezen voor een zorgaanbieder die bij ze past. Bovendien gaat Menzis ook actief meer waarderingen verzamelen en het gebruik van de site stimuleren bij zorgaanbieders.

De prijs voor meest patiëntvriendelijke ziekenhuis, een wedstrijd die ZorgkaartNederland organiseerde, is gewonnen door het Deventer Ziekenhuis met een gemiddelde score van 8,5.

Het bericht Beoordelingen op ZorgkaartNederland.nl helpen zorgorganisaties verscheen eerst op Hoyhoy.nl Verzekeringsnieuws.

View full post on Nieuws – Hoyhoy.nl Verzekeringsnieuws

Geef een Reactie op dit artikel:XHTML: Gebruik deze codes..indien nodig: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gerelateerde artikelen:

Nieuwe pilot om flexwerkers aan hypotheek te helpen

11-09-2015

HOUTEN – Een aantal partijen op de hypotheekmarkt is een nieuwe proef gestart om ZZP'ers, flexwerkers, uitzendkrachten en freelancers gemakkelijker aan een hypotheek te helpen.  View full post on Hypotheekrente.nl Tweet This Post