Home » Hypotheek

Kwartaalbericht

10-07-2015 Hypotheek Geen Reacties

Cijfers tweede kwartaal in lijn met verwachtingen

In het tweede kwartaal van 2015 hebben in totaal 30.700 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

In totaal hebben 1.072 huishoudens in het tweede kwartaal van 2015 een beroep gedaan op NHG in verband met de verkoop van hun woning met verlies.

De hoge instroom van garanties in combinatie met een beperkte groei van het aantal verliesdeclaraties, hebben in het tweede kwartaal van 2015 geleid tot een lichte stijging van het fondsvermogen naar € 837 miljoen.

De resultaten van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zijn van meerdere, meestal onzekere economische en woningmarktontwikkelingen afhankelijk. Op basis van de meest recente liquiditeitsprognose en bij stabiel overheidsbeleid verwacht het WEW dat er in de periode van 2015 tot en met 2020 geen aanspraak wordt gedaan op de achtervangfunctie van de overheid.

Lees het volledige Kwartaalbericht

View full post on NHG

Geef een Reactie op dit artikel:XHTML: Gebruik deze codes..indien nodig: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gerelateerde artikelen:

Kwartaalbericht 3e kwartaal 2014

03-10-2014

Verliezen blijven beheersbaar In het derde kwartaal van 2014 hebben 30.300 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning met NHG gefinancierd. Dat betekent dat tot en met het derde kwartaal van 2014 er 10% meer garanties zijn verstrekt dan in dezelfde periode een jaar geleden. De toename van het aantal nieuwe garanties lijkt erop […]