Home » Verzekering

Pas op met een budgetzorgverzekering

01-11-2015 Verzekering Geen Reacties

Hoewel het een idee betreft van onze eigen minister Schippers, heeft de budgetzorgverzekering naast voordelen (een lagere premie) ook nadelen (minder keuzevrijheid en meer bijbetalen). Zet daarom goed uw wensen en eisen op een rij voor u uw definitieve keuze maakt.

Lagere premie

Het grote voordeel van een budgetzorgverzekering is dat u per maand ongeveer € 10 tot € 15 minder betaalt aan premie. Dat scheelt op jaarbasis toch al snel € 120 tot € 180. In ruil daarvoor wordt uw zorg alleen compleet vergoed als u naar de zorgverlener gaat waar uw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Hogere eigen bijdrage

En zo komen we op het grote nadeel van een budgetzorgverzekering. Gaat u toch naar een andere arts, bijvoorbeeld omdat deze gespecialiseerd is in het verhelpen van uw aandoening, en die heeft geen contract afgesloten met uw zorgverzekeraar, dan moet u een eigen bijdrage betalen. Dit kan oplopen tot wel duizenden euro’s.

Conclusie: als u geen problemen heeft met het gebrek aan keuzevrijheid, is een budgetzorgverzekering voor u een mooie manier om te besparen op uw premie. Wilt u toch liever al uw opties open houden en niet zomaar voor financiële verrassingen komen te staan, dan is het verstandiger om toch net iets meer premie te betalen in ruil voor een bredere dekking.

Het bericht Pas op met een budgetzorgverzekering verscheen eerst op Hoyhoy.nl Verzekeringsnieuws.

View full post on Hoyhoy.nl Verzekeringsnieuws » Nieuws