Home » Financieel

POSTORDER KREDIET

08-05-2016 Financieel Geen Reacties

U kunt kort gezegd, kopen op postorderkrediet, bij zogenaamde postorderbedrijven. Postorder is een term die gebruikt wordt voor het op afstand kopen van goederen die vervolgens per post of koerier worden afgeleverd. Iedereen kent de meest bekende postorderbedrijven in Nederland zoals Wehkamp, Otto en Klingel. Wehkamp is zo’n beetje de uitvinder van het postorder krediet.

Een postorder krediet is een krediet dat u krijgt bij het postorderbedrijf om direct producten aan te schaffen en deze feitelijk gespreid te betalen.

Bij veel postorderbedrijven kunt u, de rekening in termijnen betalen, ofwel kopen op afbetaling. Bij een postorderkrediet kunt u lage bedragen in termijnen betalen. Feitelijk is het een doorlopend krediet maar dan niet via een bank of financiële instelling maar van het postorderbedrijf.

U kunt tot een bepaald limiet, aankopen doen. Heeft u een deel van uw krediet terugbetaald, dan mag u weer nieuwe aankopen doen.

Maar let wel! U betaalt bij een postorderkrediet een hogere rente dan voor een gewone lening bij bijvoorbeeld een bank. De rente kan oplopen tot 20%! Dit is overigens wettelijk geregeld.

View full post on geldlenenvoordelig.nl