Home » Verzekering

Schorsing opheffen

07-05-2015 Verzekering Geen Reacties

Als je jouw voertuig een lange tijd niet wilt gebruiken, dan kun je het kenteken schorsen. Een kenteken schorsen houdt in dat je tijdelijk de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en de verplichte APK stopzet en hiervoor dus geen premie betaalt. Als je het voertuig na verloop van tijd weer wilt gebruiken, dan kun je de kenteken schorsing opheffen. Hoe dat doet, lees je hier.

Schorsing vervalt automatisch na 1 jaar
Als je het kenteken van jouw voertuig laat schorsen, dan vervalt deze schorsing automatisch na één jaar. Hiervoor hoef je niets te doen.

Schorsing eerder opheffen
Wil je de schorsing eerder opheffen, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt dit doen via:

  • Een kentekenloket, een RDW balie of een RDW keuringsstation. Als je de schorsing hier laat doen, ontvang je een bewijs van de opheffing waarop de einddatum van de schorsing staat genoteerd.
  • Via de website van de RDW. Klik hiervoor op de oranje button rechts ‘Schorsing opheffen’. Hou je DigiD inlogcodes hiervoor bij de hand.

Beide vormen van schorsing opheffen zijn gratis.

Geldige APK is verplicht
Als je de schorsing van het voertuig opheft, dan ben je vanaf dat moment verplicht om een geldige APK te hebben. Is deze tijdens de schorsing afgelopen, rij dan naar het dichtstbijzijnde APK keuringsstation toe, zodat je de auto kunt laten keuren.

Let op; Je mag alleen naar een APK keuringsstation rijden, als je een afspraak hebt gemaakt.

Geldige verzekering is verplicht
Daarnaast ben je verplicht om de auto te verzekeren. Is deze ook verlopen? Vraag dan voor de dag dat je naar het APK keuringsstation toe gaat een eendagskenteken aan.

 Sluit vervolgens een autoverzekering af voor de periode daarna. In onze vergelijking bereken je eenvoudig welke verzekering voor jou het beste is! Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Autoverzekering vergelijken.

Het bericht Schorsing opheffen verscheen eerst op Hoyhoy.nl Verzekeringsnieuws.

View full post on Hoyhoy.nl Verzekeringsnieuws » Autoverzekering

Geef een Reactie op dit artikel:XHTML: Gebruik deze codes..indien nodig: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gerelateerde artikelen:

Bewijslast autogebruik tijdens schorsing ligt bij inspecteur

03-10-2013

Als een inspecteur een naheffingsaanslag MRB oplegt omdat tijdens de schorsing van het kenteken van een auto tóch met het voertuig is gereden, is het aan de inspecteur om te bewijzen dat de auto tijdens de schorsing daadwerkelijk is gebruikt. Dit blijkt uit een uitspraak van Hof Arnhem-Leeuwarden. In de betreffende zaak had de inspecteur […]