Home » Financieel

Verschillen tussen een hypotheek en persoonlijke lening voor grond

19-07-2016 Financieel Geen Reacties

 

Niet veel mensen weten dat banken kredieten verstrekken voor zowel appartementen of voor de aankoop van grond en de bouw van een huis of een bedrijf. Maar velen van ons hebben de gewoonte om te investeren in land omdat dit aanzienlijk meer waard wordt in de loop der tijd. Het is de Indiase manier om sneller geld te investeren in land en goud dan in andere beleggingsinstellingen! Dus, hoe krijgt men een lening voor de aankoop van een stuk grond als investering? Een persoonlijke lening voor de aankoop van grond is het antwoord.

In het algemeen zijn het merendeel van de bepalingen en de voorwaarden van de lening en de terugbetalingsmogelijkheden zeer vergelijkbaar met die van een krediet voor een woning, maar er zijn een paar minuscule verschillen die in de kleine lettertjes kunnen worden teruggevonden.

Hypotheken kunnen worden gekozen wanneer de aankoop een huis is dat gebouwd is of in aanbouw is of waarvan kan worden gegarandeerd dat het in de nabije toekomst zal worden gebouwd. De derde voorwaarde is lastig; hier verwachten banken die een hypotheek aanbieden dat de persoon die de lening krijgt binnen een bepaalde tijd, zodra het land is gekocht met het geleende bedrag, met de bouw van een huis begint.

Genationaliseerde banken zoals de SBI hebben een aanbod van kredieten voor eigenaren die land kopen en die verzekeren dat het land zal worden gebruikt om in de 2 jaar na aankoop een huis te bouwen. Particuliere zakelijke giganten binnen de bancaire sector, zoals ICICI geven er de voorkeur aan dat de eigenaars de bouw van een huis afronden binnen twee jaar nadat de grond werd gekocht! Het is aan de koper om te beslissen wat een financieel haalbare optie is.

Als je van plan bent om grond te kopen alleen als een investering, dan kan een lening voor het kopen van grond een oplossing zijn. De algemene voorwaarden, de vereiste documentatie en terugbetalingsopties zijn hetzelfde, maar alleen de volgende punten die worden beschreven kunnen afwijken:

Soort grond

Een lening voor grond kan slechts worden verkregen in een residentieel kavel. Commercieel toegewezen lay-outs en landbouwgronden kunnen niet worden gekocht met behulp van een lening voor grond. Het gekozen perceel moet ook binnen de onderneming passen of binnen de gemeentelijke grenzen liggen – dat wil zeggen dat landelijke kavels kunnen worden uitgesloten!

De LTV waarde is lager

De Loan to Value is het totale bedrag dat moet worden gedekt door een lening bij de aankoop van onroerend goed. Hypotheken dekken 80% of meer van de totale kosten van het onroerend goed zonder dat de registratie- en documentatiekosten in rekening zijn gebracht. Aan de andere kant zal een lening voor grond minder dan 70% van de totale landoppervlakte kosten dekken wat erop neerkomt dat meer dan 30% van de kosten in eerste instantie voor de koper zijn.

Maximale lening

Het maximale bedrag van de lening bij hypotheken zijn 60 keer het maandsalaris van een persoon op voorwaarde dat hij geen schulden heeft. Bij een lening voor grond wordt het maximale bedrag door een bepaalde hoeveelheid banken afgetopt ongeacht hoeveel je salaris is. Dit is afhankelijk van de bank en dit zou een spelbreker voor velen kunnen zijn!

De meerderheid van het proces blijft hetzelfde, maar deze beperkingen kunnen het kopen van een stuk grond als investering omslachtig maken wat het kiezen van een lening betreft. Probeer om rond te kijken bij verschillende banken om erachter te komen wat de beste deal is. Een goede kredietgeschiedenis zal je zaak ook enorm helpen!

 

 

 

View full post on geldlenenvoordelig.nl

Geef een Reactie op dit artikel:XHTML: Gebruik deze codes..indien nodig: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gerelateerde artikelen:

Aandachtspunten voor de VPB-aangifte 2016

29-10-2016

Het laatste kwartaal van 2016 is alweer begonnen. Traditioneel wordt in dit kwartaal een eerste inschatting van de VPB-last over het lopende jaar gemaakt. Voor gemeenten die dit jaar belasting- en aangifteplichtig zijn geworden voor de VPB een nieuw fenomeen. Ook voor EFK Belastingadviseurs betekent de VPB-aangifteplicht dat in dit kwartaal de voorbereidingen voor het […]

Economische crisis voorbij: goed moment voor bedrijfsoverdracht?

26-05-2016

Verleidelijk om te profiteren van een relatief lage waardering van de aandelen, en daarnaast rekening te houden met een mogelijke verschraling van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit. De eigendomsstrategie van het familiebedrijf kan deze verleiding echter temperen en de fiscale overwegingen in een breder kader plaatsen, aldus mr. J.R Geerlings en drs. N.H.C. Govers. Voor een eigendomsoverdracht zou […]

Gehuwde mantelzorger geen partner voor Successiewet

15-03-2016

Het door de wetgever gemaakte onderscheid tussen gehuwde mantelzorgers die samenwonen met een erflatende ouder en ongehuwde mantelzorgers is niet in strijd met het vrij genot van eigendom in artikel 1 EP EVRM. Sinds de herziening van de Successiewet 1956 worden alleen personen die wederzijds en tegelijkertijd een zorgverplichting aangaan, als partner aangemerkt. Inwonende kinderen […]

LENING OVERSLUITEN

02-03-2016

Een langlopende lening kan onder ongunstige voorwaarden zoals tegen een hoge rente zijn afgesloten. Als de rentestand in de loop der tijd veel lager is geworden kan een lening oversluiten in specifieke situaties voordeliger zijn. Ook als er meerdere leningen tegelijk lopen, kan het een optie zijn om te kiezen voor het oversluiten van een […]

“Voorstellen Europese belastingwetgeving voer voor juristen”

02-02-2016

De voorstellen van de Europese Commissie om belastingontwijking aan te pakken, zitten vol met ruim geformuleerde en dus vage wetgeving. Dat zei Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) zojuist in het Europees Parlement in Straatsburg, tijdens de behandeling van deze voorstellen. “Met deze belastingvoorstellen willen we belastingontwijking en agressieve taxplanning aanpakken, maar nu lijkt het erop […]